Lee arvutikodu

Segasumma. Koos armsate inimeste ja loomadega

laupäev, september 15, 2007

Akvarelne

Unõlaja para... Täies uhkuses. Koduümbrus on nagu akvarell - vahtrad, tammed, kastanid... Kollane, punane, sadat eri sorti kollast ja punast, rohelist ja pruuni.
Sügiskrookused läksid õitsema, õrnhaprad ja lillapastelsed õied tulid külge.

Sügis on meeleolude kõikumise aeg. Akvarellivaimustusest tumehalli enesetundeni ja tagasi. Kaneelilõhnasest töövaimustusest soovini end kõigest välja lülitada. Ja tagasi.

Lapsukesel algas laupäevane mängukool. Täna oli aktus. Saime kõik täiesti mõõdutundetult kiita: ikka, et nii toredad lapsed ja nii hoolivad vanemad jne. Ja et õppimine on tee, mis ei saa kunagi otsa ja nii edasi. Minu jaoks kraadikese lääge, aga armas ju ka.
Vanaema (Kristoferi oma) kutsus meid pärast lõunale, see oli veel armsam...

Avastasin, et remondis on ühtteist, mis valmistab lausa meelelist naudingut: Kats paneb meie valmivasse kodukontorisse (jaa - me saame päris eraldi kontoriruumi, elustuudio jääb rohkem elamiseks ja me hakkame hommikuti tõusva päikese paistel töötama!) laudpõrandat. Mulle kui siidikäpale ja laiskvorstile on jäänud kiitmise ja imetlemise vastutusrikas töö. Teen seda täie pühendumisega - see lõhn, see puidu-tunne naha vastas, see heledus ja soojus on võrratud. Kats isegi muidugi topelt, a seda ta teab niigi.
Käisin just seal toas, lamasin natuke aega valmis põranda-osal ja tunnetasin puitu.
Tõsi, see NII naturaalne tunne kaob lakikihi alla, õlitamise jaoks on meil neid sebivaid käpakesi liiga palju.

8 Comments:

At 12:25 AM, Blogger Rattus said...

Niinii.
Kristoferi tähtpäeval saabub siis Kõrge Komisjon tööd hindama ja kiitma :P
Tublid olete!
Ja puidu lõhn ise on muidugi eraldi teema.

 
At 10:33 AM, Anonymous Anonüümne said...

aga on olemas osmo õlivaha, mis teeb õlitatud põranda tugevamaks. ikka üsna tugevaks. ja kreidezeitil on lisaks tavalisele põrandaõlile ka tugev põrandaõli ja põrandavaha.

peale õlitamist-vahatamist võib ju hoida põrandat ca kuu aega jõupaberi all, siis ei ole enam nii õrn.

ja ega lakitud põrandale teevad liivaterad ja koeraküüned ka vaod sisse ja kuna lakk ei imendu puitu, siis sealt jääb puidupind, mis ära kraabitud, kaitseta.

ega ma nüüd õpetada ei taha :D... lihtsalt puitpõrand on nii uskumatult mõnus :). ma oma laudpõrandal ka algul kõhuli maas olin, nina ja peopesad vastu põrandat :).

 
At 8:38 AM, Anonymous Anonüümne said...

selline küsimus veel, kui lubate - kas ta paneb põrandalaudu peitli v kobadega? küsin seepärast, et nagu ikka uue põranda puhul, kuivasid mul suured praod laudade vahele ja kui jõuan, võtan talvel põranda üles ja panen uuesti tagasi. kuna ma pean seda ise tegema ja varem teinud pole, on asjalik nõuanne alati abiks.

 
At 8:52 AM, Blogger Heli said...

Ehh, me lakkisime ning koerad on sealt mitmeid kordi üle käinud ja andnud kordumatu antiikse mustri põrandale:)Niiet kinnitan ahaa juttu - tulevad jah täkid, aga meid need ei häiri. Laudpõrand on ikka laudpõrand ja meie töömehel jätkus jõudu ning kannatlikkust see kõik punnida (väikeste puupunnidega naelapeade) katmine.

 
At 11:00 AM, Anonymous Anonüümne said...

metsapiiga - ma pigem õli/laki jutu seepärast rääkisin, et tegelikult saab õlitatud pind tugevam ja aja jooksul aina tugevamaks läheb. ja kui tulevad täkid ja kraapsud, siis see õlitatud pinnale ei tee suurt midagi - õli on sügavale imbunud. lakk on ainult õhuke kiht puidu peal ja kui selle ära kraabid, siis on puit kaitseta. õlitatud pind on algul õrnem, aga läheb ruttu tugevaks. muidugi õlitatud pinna hooldamisel peab teatud asju silmas pidama, aga raskem pole eriti.

 
At 3:09 PM, Anonymous Anonüümne said...

Põrandale ei jää naelakohad näha, üldpilt on täiesti sile. Aga lahti võtta on seda raskevõitu, saab, aga tuleb viltu võtta, muidu lõhud lauad ära.
Ahaa - kobasid ei kasuta, küll aga kilost haamrit, naelu ja meislit. Ja puuklotsi.
Kui Sa tegema hakkad, võiksid helistada, mul on rääkida kergem kui kirjutada.
Kats (5218439)

 
At 10:39 PM, Blogger Heli said...

ahaa, tjah kui saaks veel valida, valiksin vist ka õlitatud - aga paar aastat tagasi hirmutati, et raske hooldada... ja ühe toa põranda pinda miski 90m2. Lõin põnnama, hoolimata heast treeninguvõimalusest (viide moodsa naise köögile:)

 
At 8:53 AM, Anonymous Anonüümne said...

kats
kui ma sinnamaani jõuan (ei tea millal, sest enne pean sauna ja vannitoa valmis saama ja tööl ppeab ka käima), siis helistan!

mul on natguke lihtsam, lauad on laagidele kinnitatud soonest kruviga, mitte naelaga. aga kokku tuleb nad ikkagi suruda.

metsapiga
hooldamiseks sobib, kui kas ei pese lausveega või kui pesed, siis kuivatad kohe ära + paned pesuvette sutsu marseilles' seepi + korgitäie karnauubavaha. aga noh, kui sul juba lakitud, siis sest enam abi pole :)

 

Postita kommentaar

<< Home