Lee arvutikodu

Segasumma. Koos armsate inimeste ja loomadega

neljapäev, august 03, 2006

V.M. Rabolu Kolumbiast

Nõndaks. Ehkki ma blogis tööga seotud asjade kajastamist vältida püüan, on igal reeglil erandeid. Ma kirjutasin (sõbraga kahasse) elu esimese esoteerilise artikli ja see ilmus juulikuises Avanemises.
Nii ebatüüpilist lugu lihtsalt ei saa kirja panemata jätta. (Selgituseks veel niipalju, et minu süvendatud huvi Rabolu vastu sai alguse ühe tema raamatu kirjastamisest. Algul käis mulle selles tekstis üsna palju närvidele, aga aja jooksul on mõned asjad oma kohtadele lähemale nihkunud ja autori suhtes tõsine huvi tekkinud.)
*
Mässava kotka mälestuseks

Kolumbia vaimne õpetaja V.M Rabolu on lahkunud füüsilisest elust, kuid alles oma õpilaste, järgijate ja lugejate teadvuses.

Mässav kotkas oli esoteerilistes ringkondades nimi, millega Rabolu’d austavalt kutsuti. Tal oli mässuline loomus ning ta keeldus leppimast vanade teooriate ja uskumustega. Tema elutööks sai oma esoteerilise koolkonna loomine, oma raamatute kirjutamine ning loengute pidamine. Tema raamatud käsitlevad Gnosist ja esoteerilist teed. Eesti lugejaile on tuntud raamat “Hercolubus ehk punane planeet” – tema viimane kiri inimkonnale. Autor lõpetas kirjutamise surivoodil, olles võimetu tõusma püsti või istuma, kuid hoides end tahtejõuga elus, kuni viimane raamat saab lõpetatud.
“Ma pühendan selle sõnumi inimkonnale. Viimase abinõuna. Midagi muud ei saa ma enam teha.” Selline on kiri raamatu tiitellehel.

Pärit vaesest lapsepõlvest
Raboluna tuntud õpetaja sündis Kolumbias 1924. aastal vaeses maaperes, kandes nime Joaquin Amortequi Valbuena. Ta veetis oma lapsepõlve loodust vaadeldes – mängides vee loodusjõududega astraaltasandil sel ajal, kui ta jõe ääres magas. Gnosiseni jõudis ta siiski alles palju hiljem, oma kolme-kümnen-dates eluaastates, olles kogu oma senise elu maal veetnud.
Peale oma esimest Gnosise teemalist loengut lahkus Joaquin kindla eesmärgiga tõestada, et Samael Aun Weor, tolleaegne elav Meister, on šarlatan. Tõestamiseks otsustas ta teha läbi kõik talle antud harjutused, kuid tema hämmastuseks hakkas ta aru saama, et Samael Aun Weor oli tõepoolest tõeline Meister. Rabolu on selle kohta hiljem öelnud: ”Ma erinesin teistest oma rahutuse poolest ja selle poolest, et ma ei tahtnud alla neelata ei Meistri ega kellegi teise lugusid. Ma olin mässaja.” Samael Aun Weor võis talle tihti anda ülesande minna mõnda teise dimensiooni ja Joaquin võis selle oma kontsentratsiooni kasutades teostada tuues tulemused Meistrile juba järgmisel päeval.

Gnosise õpetuse kandja
Joaquin võttis oma eesmärgiks levitada Gnosise õpetust, reisides 1960ndatel aastatel läbi kogu Ladina-Ameerika, sageli väga vähese rahaga. Ta läks ühele rahvusvahelisele missioonile, taskus ainult 12 Kolumbia peesot ja kohvriks jahikott. 1975. aastal, peale rohket rasket tööd, ohvreid ja distsipliini suutis ta taaskehastada oma Meistri – sündis Meister Rabolu.
Samael Aun Weor jättis endast maha uskumatu hulga esoteerilist informatsiooni, kuid Rabolu oma väga praktilise lähenemisega tõi välja selle töö põhialused. Paljud inimesed on rääkinud vabastamisest, kuid vähesed on selle saavutanud. Rabolu uuringute ja hämmastavalt praktiliste ja lihtsate selgituste abil on see töö muutumas oluliselt lihtsamini teostatavaks. Aitamaks otsusekindlatel tudengitel saavutada oma eesmärki isegi kiiremini, ütles ta: ”Seda peab harjutama. Siin ei ole koht väitlusteks või kõnedeks, ainult harjutamiseks. Selle tööga tahan ma näidata teile lühimat ja kiireimat teed Vabastamiseni. Just selle pärast olen ma ette võtnud ülesande teostada läbi praktika väga põhjalik uurimine, et jätta see töö teile päranduseks. See töö on õige tee, mida iga õpilane peab järgima. Me oleme juba kuulnud mitmeid teooriaid ja paljusid kõnesid, Vaadakem, mis sellest välja on tulnud. Mitte midagi! Alles jääb ainult tühjus, mille need elemendid endast maha jätavad. Seega soovin ma, et selle tööga te jõuaksite Initiaktilisele Teele.
Ma palun kõigil, kes mu töid loeb, vabandada mind kõigi vigade eest, mida te siit leiate, sest ma ei ole kirjanik ega intellektuaal. Ma lihtsalt kirjeldan seda, mida ma tean, omaenda lihtsate ja praktiliste terminitega: RADA VABASTAMISENI.”

Ego surmamine aitab elada
Rabolu oli see, kes arendas välja surmaharjutuse hetkest hetke. Peale Samael Aun Weor’i ego kõrvaldamise õpetuste lugemist küsis ta endalt: ”Mis see on, mis peab hetkest hetke surema?” Ta töötas, uurides seda aina sügavamalt ja see, mille ta lõpuks avastas, ei olnud mitte ainult üha suuremad egode väljapursked, vaid ka nende pisidetailid. Ta mõistis, et neid vigu tähelepanuta jättes toidetakse suuremat ego, illustreerides oma mõtet analoogiaga puust, millel on tüvijuur ja väiksemad harud, mida toidavad paljud pisikesed juured – ego detailid.
Rabolu on öelnud: “Igas inimolevuses on Jumalik Säde, mida nimetatakse Hingeks, Buddhataks või Olemuseks. Jumalik Säde motiveerib meid ja annab jõudu vaimse töö alustamiseks. See Olemus või Hing on vangistatud meie kurjuse, puuduste ja psühholoogiliste minade poolt, mida kutsutakse esoteeriliselt Egodeks. Ego ei lase Olemusel ennast vabalt väljendada, sest ta juhib inimest ja tema häält. Kui me teeme tööd oma puuduste kõrvaldamiseks, siis Olemus kasvab ning kuulutab end üha selgemalt ja suurema jõuga.”
Rabolu soovituseks oli oma egoavalduste teadvustamine ning nendelt meditatsiooni kasutades ja Jumalaema appi kutsudes jõu võtmine, et saavutada Teaduslik Kõlblus ning õppida inimkonda armastama.
Rabolu õpetuse järgi on hävitamisväärsed omadused halvad mõtted, vihkamine, kadedus teiste inimeste vastu, ambitsioonid, ahnus, müntide ja tähtsusetute asjade näppamine, valetamine ja uhkustamine.

Karma meister siseilmas
Rabolu suri aastal 2000. Sarnaselt oma eelkäijaga jättis ka tema maha õpilase, kes tema tööd edasi viib. See on Meister Belzebuub, kes jätkab Gnosis’e õpetuse levitamist kogu maailmas.
Praegu jätkab Rabolu inimkonna abistamist kõrgemates dimensioonides Karma Meistrina ja on üheks Kosmilise Õigluse neljakümne kahest Kohtunikust. Tema sümboliks on hiidkotkas ja sellisena ilmub ta oma järgijate sisemistes maailmades.

**
Rabolu ajast ja illusoorsusest

* Õpilane küsis Rabolult, mitme aastaga suudetakse esoteeriline tee läbi käia.
Õpetaja vastas: “Ajal ei ole esoteerilises osas kohta, me sätime aega oma tegemiste või tegevusetusega. See võib olla väga lühike, kui me oleme vaprad. Siis teete teie aega ja meie teeme aega. Siiski ei peaks te kunagi püüdma ühitada aega ja hingelist osa, sest need ei sobi kokku. Sest vaadake, aega ei ole olemas, selle üle võib ainult arutleda. Millisest ajast te räägite? Kui teil on aega, müüge mulle sellest tükike. Seda ei ole olemas!
Mis me oleme? Me allume ajafaktorile; me kutsume seda aastateks, kuudeks ja nii edasi, sajanditeks... Me elame igavikus, milles me oleme fenomeniks. Me ilmume ja kaome, me kutsume seda ajaks, aga tegelikult elame me igavikus.
Miljoneid inimesi sureb igal hetkel. Kas aeg peatub? Aeg jätkub! Nad ilmuvad jälle ja aeg jätkab oma teed, kuna me elame igavikus. Meie oleme ilming, mis ilmub ja kaob, aega võib eitada ja keegi ei saa meile aega näidata.

Kes tegi kella? Inimmõistus - selleks, et aega mõõta. Miks? Sest me kaotasime meil olnud võimed, kuna me elasime igavikus ja olles kaotanud need võimed, pöördusime me mehhanismi poole.”

* Õpilane esitas küsimuse: “Kuidas saada aru, mis on olemas tegelikult ja mis on illusoorne?”
Õpetaja vastas: “Kõik on petlik. Kõik, kõik. Elus ei ole midagi reaalset. Ainus asi, mis on reaalne siin kolmemõõtmelises maailmas, on see, et me kandume edasi eneste sees, kasutades seda aega isikliku templi ehitamiseks. See ongi ainule reaalne asi. Ülejäänu on fantaasia, illusioon. Teisiti öeldes – see on vale.
Inimesed ütlevad mulle ilusa asjaga seoses: ”Vaata, kui ilus see on.” Me ei saa öelda inetusi ilule, kuna see oleks vasturääkiv, kuid te otsite tõde objekti kohta; kus see siis on? Kus on selle reaalsus? Sellist asja ei ole olemas. Kõik on tühi.
Need on tobedad asjad; maailma asjad on mõttetud. Loodus käsitleb neid ajaviitena meie lõbustamiseks, et me ei vabastaks ennast. See on kõik.”

**
Rabolu ja Vanga

Kolumbia nägija V.M Rabolu (1924… 2000) ja Bulgaaria pime nägija Vanga (1911…) pole kunagi füüsiliselt kohtunud. Ometi on nende ennustustes palju sarnast.

Tulnukad
Rabolu: “Ma olen palju kordi olnud ühenduses maaväliste olenditega ja võin kinnitada nende imepäraste olendite olemasolu. Ma ei leia sõnu, kirjeldamaks nende tarkust, kultuuri ja ingellikku elu. Maaväliste olendite planeetidevahelised kosmoselaevad on valmis välja lendama ja päästma need inimesed, kes töötavad minu raamatus (mõeldud on raamatut “Hercolubus ehk punane planeet”, A.A.) toodud valemi järgi. Kui saabub õige aeg, päästetakse meid nende laevadega.”
Ka Vanga suhtles tulnukatega. Nad ütlesid talle: “Maailma ootavad ees paljud muudatused, ta sünnib jälle ja hävib uuesti. Tasakaal saabub siis, kui meie hakkama inimestega rääkima.” Tulnukad on väga ranged, töötavad väga palju ja organiseeritult. Nad räägivad, et on väga vähe inimesi, kellega nad praegu otsesidemetes on. Ungarlased on esimesed, kes loovad avaliku kontakti tulnukatega.

Haigused

Rabolu: “Kui Hercolubus läheneb Maale, hakkavad kogu planeedil levima surmavad epideemiad. Arstid ega ametlik teadus ei oska neid diagnoosida ega ravida. Nad on epideemiate ees jõuetud. Inimesed muutavad vaimselt tasakaalutuks, sest nad ei saa süüa ega magada.”
Vanga: “Varsti ilmuvad inimestele tundmatud haigused. Inimesed kukuvad tänaval ümber ja haigestuvad raskelt ilma nähtava põhjuseta. Haigeks jäävad isegi need, kes pole kunagi varem haiged olnud. Kuid epideemia võib peatuda, kõik on meie võimuses. Ei tohi kuritarvitada väetisi ja kemikaale, loodus on juba lämbumas. Saabub päev, kui maa pealt kaovad paljud taimed ja loomad. Esimestena kaovad igaveseks meie aedadest sibul, küüslauk ja pipar. Mesilad jäävad mesilasteta, piim muutub kibedaks.”

Raha võimust
Rabolu: “Kogu maailm on hõivatud raha hankimisega iga hinna eest. Kuid raha kaob väga lühikese aja jooksul. Suurte rahasummade omamine ei vii kuskile, kui ole kedagi, kellelt osta või kellele müüa.”
Vanga: Inimesi huvitab vaid raha. Keegi ei mõista, et pole kaugel päev, mil raha muutub kasutuks prügiks. Inimestel saab olema kõik, peale võimaluse omada midagi tõeliselt väärtuslikku – sõprust, austust, armastust ja kaastunnet. Mis on raha? Kõdu.

Inimesed tulevikus
Rabolu: “Õnnetust suudavad vältida need inimesed, kes suudavad vabastada oma Olemuse ego ilmingutest. Nad viiakse turvalisse kohta, kus nad saavad jätkata tööd enesega, kuni nad jõuavad Vabanemiseni.”
Vanga: Tuleviku inimesed saavutavad nägemisvõime. Terad eraldatakse sõkaldest. Tulevik on heade päralt.

5 Comments:

At 11:25 PM, Blogger karmik said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 11:28 PM, Blogger karmik said...

vabastust, kustutasin oma eelmise kommi, sest TÄHEviga tuli KIIRustamisest...

---Inimesed ütlevad mulle ilusa asjaga seoses: ”Vaata, kui ilus see on.” ---

Inimesed ütlevad nii kohates kuldlõikelist, visuaalset ilu. Ilu, mis visuaalse kõverpeegli taga kuldlõikes särab nad enamasti ei märka...

Nägijate tekst pole kunagi otseloetav. Puzzle kokkupanek on väike ameeriqalik (lugemistava)harjutus ilmakildude mõistmiseks.
---
Muideks,
jubeilus laul: inimene õpib kogu elu, sureb aga ikka lollina, lollina, lollina...

;)

 
At 9:36 PM, Blogger Lee arvutikodu said...

Gnoosis on õige, mitte gnosis. Ütles Ester. Aitäh!

 
At 5:22 PM, Anonymous Anonüümne said...

Very nice site! Bodybuilding local amateur contests 2006 Picture of people fishing knitting directions for american girl sweater Saab floor mats saddlebag supports http://www.used-suzuki.info/mercedes.html http://www.venlafaxine-xr.info Picture of the irons family coat of arms

 
At 8:58 PM, Anonymous Anonüümne said...

Excellent, love it! http://www.headset-adapter.info/Stationery-handmade-specialty-art-paper-free-toll.html Where are past lottery winners Acne renova anxiety zoloft pamela anderson Firefies phone call center quality controller wellington search concerta suicide Www digital print applicator jobs uk 1970 chevrolet pickup Mister cosmos fico Acyclovir micronised Sprint call centers sivox realcall training

 

Postita kommentaar

<< Home