Lee arvutikodu

Segasumma. Koos armsate inimeste ja loomadega

pühapäev, august 26, 2007

Puudest

Käes ja sees!
Tahtsin välja rehkendada, palju maksab ühe ruutmeetri pinna kütmine talvel ja kuus. Jäin selle taha toppama, et mina arvestaksin köetavaks pinnaks nende ruumide põrandapindade summa, kus on küttekolle, aga Kats arvas, et sisse tuleks arvestada ka esikud, kuhu ringi liikudes ja uksi avades soe välja läheb.
Samas, välisukse lahti tegemisel läheb soe ju õue ka? Ja on ju selline väljend nagu "köetav pind"? Teab ehk keegi, kuidas seda arvutatakse?

2 Comments:

At 11:42 PM, Blogger ematehnik said...

köetavaks võiks lugeda kogu selle ruumi, mille temperatuur on välistemperatuurist kõrgem tänu hoone kütmisele.
kui esikud on soojad, siis tuleks need siiski köetava pinna sisse arvestada. läbi uste ja vaheseinte neid ju ikkagi köetakse, nendesamade küttekolletega. kui nende esikute temperatuur on eluruumide omast tunduvalt jahedam, siis võib ju arvestada ka osaliselt.

 
At 11:25 AM, Anonymous Anonüümne said...

ikka nö soojad siseruumid arvestatakse kõetava pinna hulka - need, mida hoitakse soojemad välistemperatuurist. iseenesest esikud/tuulekojad võivad olla nii seda kui teist - osad neist on nö soojad e köetavad (reeglina siis ka soojustatud), osad sisuliselt välistemperatuuriga e mitteköetavad (enamasti ka kergema konstruktsiooniga, aga see pole muidugi reegel). vanasti paljudel puumajadel olnud verandad olid nö mitteköetavad (neid talvel ka ei kasutatud), kuid tänapäeval on nad tihti ümber ehitatud köetavateks (ümberehitus seisnebki tavaliselt ainult soojustamises).

 

Postita kommentaar

<< Home